Zborovske komisije

Če današnji dan opišem z dvema besedama, sta to: španski dan. Dopoldne smo potrdili delo predzborovske komisije, komisijo za pravne zadeve in štiri komisije, ki bodo obdelovale delovno gradivo in pripravile zborovski dokument. Največ pripomb in vprašanj so imeli seveda Španci ...

Vrhovni predstojnik je ob predstavitvi smernic, ki so prišle od skupin po pokrajinah, dodal par krepkih: bolj kot k stvaritvi dokumena na papirju je ta zbor poklican k prenovi življenja salezijanske družbe! Romanje v don Boskove kraje je bilo namenjeno poglobitvi duhovne dediščine, don Boska, salezijanske zgodovine. Postati moramo oblikovalci salezijanstva (formatori della salesianitá). Duhovne vaje so bile kontemplacija salezijanske karizme skozi preventivni sistem. In smisel komisij ni priprava dokumenta, temveč prostor izrednega posega Svetega Duha. Vsekakor nalaga veliko nalogo zborovalcem in svem sobratom ...

Vrnimo se k španskemu dnevu. Po kosilu sem se s pokrajinskim svetovalcem za zahodno Evropo Filibertom in inšpektorjem argentinske La Plate Horaciem kljub pršenju odpravil na sprehod. Ker sta se "skregala" glede nekega pravilnega španskega izreka, sem postal razsodnik. Odšli smo v Filibertovo pisarno, kjer smo začeli z internetom, uspešno rešili spor, končali pa s - šilcem kratkega (za zdravje, ker smo bili mokri, da ne bo pomote).

Popoldne smo začeli delo v komisijah. Določili so me v italijansko-špansko skupino. Ob volitvah predsednika in predstavnika za Redakcijsko skupino smeha ni manjkalo. Ker sem s Čehi in Kolumbijci sedel zadaj in nismo videli rezultatov, ki so jih pisali na tablo, je češki delegat Jan Komarek zaklical: "Qui siamo due cechi e non vediamo niente!" (Tukaj sva dva Čeha, ki ne vidiva! oz. Tukaj sva dva slepa, ki ne vidiva! - V italijanščini namreč ceco pomeni Čeh ali slep, odvisno ali pišemo z veliko začetnico).

Inšpektor v odhodu pravi novemu: "Pot inšpektorja je križev pot. Najtežja postaja je deposizione" (snemanje s križa, preneseno odstavitev oz. odhod).

Prilagam dve slikci, kjer se vidi, da tudi midva z inšpektorjem sediva v komisijah ...

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci