Z vrhovnim predstojnikom

Delovno ozračje se kar stopnjuje. V naši prokrajini smo izdelali predloge za prvo skupno zasedanje. Poglobljeno pozanavanje don Boska in življenje po njegovi duhovnosti preko konstitucij, nadaljevanje dela 25. vrhovnega zbora ali skupnost, naše pričevanje za nove poklice in kakšno vprašanje o strukturah so bila naša strnjena razmišljanja.

Na skupnem zasedanju smo sprejeli pravilnik 26. vrhovnega zbora. Francesco Maraccani je prav briljiral v pravnih odgovorih na "neutemeljene" pripombe delegatov! Sledile so volitve za tri moderatorje zbora. Tajništvo je javno odpiralo volilne listke, delegati pa smo se pri tem prav zabavali. 233 listkov se namreč ne da odpreti kar naenkrat, zato so nas tajniki med drugim zabavali z raznimi napisi ob štetju glasov. Namreč, vse, kar tajniki zapisujejo v računalnik, se vidi na velikem platnu spredaj. Temu se reče transparentnost! Voditelj zbora je ubogemu tajniku, ki je javno bral imena, celo prinesel kozarec vode, da si je le-ta opomogel (izgovorjava 233 x 3 "čudnih" priimkov za Italijana pač ni mačji kašelj) ...

Pa še z nečim se moram pohvaliti (to je moja slabost): pri kosilu vrhovni predstojnik vabi razne sobrate in danes smo bili to sobratje iz Slovenije in Hrvaške. Torej: Pascual Chavez, Albert Van Hecke, A. S. Snoj, Francesco Cereda, Pejo Orkić, moja malenkost, Ivan Marijanović, Stjepan Bolkovac in Adriano Bregolin smo sklenili krog okoli mize. Imel sem čast sedeti nasproti samemu vrovnemu predstojniku. In začeli smo dvojno praznovanje, najprej, ker smo bili pač mi pri omizju in drugič, ker ima vikar vrhovnega predstojnika danes god. Tema pogovora: včerajšnja nogometna tekma med Arsenalom in Milanom. Nekdo je ta čas vztrajno molčal ... Pa še en biblični vic je padal: Pravijo, da je bil Jezus Italijan, to pa zato, ker je do 30. leta živel pri svojih starših v Nazaretu (Italijanski sinčki namreč res toliko časa živijo pri starših in še kasneje se vračajo k svojim mamicam). Rekli pa smo tudi kakšno pametno: mogoče se je kolcalo Juretu Babniku in krojaču Rudiju, saj smo se poglobili v slovenski fenomen, ki se imenuje oratorij in občudovanja vredno šivanje čezdalje bolj rdečih talarjev, ki jih ne zmanjka ... vrhovni predstojnik je tudi že vedel, kdo zelo hitro vozi (beri: kako se je počutil vikar med vožnjo ob vrnitvi ...): Torej nič novega pod soncem!

Popoldanski del zasedanja je bil namenjen "poslanskim" vprašanjem vrhovnemu predstojniku glede njegovega poročila. Odgovarjali so svetovalci, ki so dali zelo izčrpne odgovore in mnenja glede nekaterih akutnih problemov v družbi.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci