"Nove meje"

Peti tematski sklop "Nove meje salezijanskega poslanstva" smo v komisiji usklajevali zelo bučno. Ena od predlaganih smernic se je glasila: "Vsaka inšpektorija preveri in preoblikuje ali zapre tiste ustanove, ki ne delujejo v duhu novih izzivov" (ti pa so: terorizem, kastni sistem, imigracija, otroško delo, odvisnost z mediji, zasvojenost z mamili, AIDS bolniki ...). Vsi v glasni pogovor. Nekdo zakriči: "Torej je prava na vrsti generalna hiša, da se zapre!" "Ni res, ima vsaj internet, torej spada v ustanove za nove izzive!"

Smernico, ki jo je oblikovala tretja skupina, sprjemamo v komisiji z dvigom rok. Zaslišimo: "Tretja skupina, dvigni vsaj roko!" Komentar ob novem predlogu besedila: "To so kozmetični popravki!" Tudi danes smeha ni manjkalo.

Na skupnem zasedanju smo obravnavali malo resnejše teme in izvedli že prve "ta prave" volitve glede organizacije salezijanskih pokrajin. Za nas nič pomembnejšega. Pravna komisija nam je predstavila še predloge glede organizacije vrhovnega vodstva, na katere so delegati imeli kar nekaj vprašanj in zahtevali pojasnitve, predvsem glede služb vikarja vrhovnega predstojnika in delegata za salezijansko družino. Tajniki komisij pa so predstavili tretjo temo "Potrebnost poklicev".

Galve Rafael iz Papue Nove Gvineje pozdravlja laične misijonarje Uroša, Francija in Zvonko, ki so pomagali pri Jožku Kramarju in se z veseljem spominja vseh treh. Tudi inšpektor brazilskega Campo Grande, De Castro Alfonso, dobro pozna laična misijonarja Antuna iz Šentruperta in Barbaro z Rakovnika, seveda poleg Toneta Grma ... svet je majhen kljub popolni (geografski) nevednosti nekaterih!

Komentarji

  1. Pa so te le našli, sem mislil, da si opazovalec. Ne zameri, saj zelo izčrpno poročaš in z zelo zelo vesele strani.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko bom velik, bom tudi v prvi vrsti, da me bodo vsi slikali ...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci