Novi delovni teden

Drugi delovni teden smo začeli vsak po svoje: v vrtcu, pri učnih urah, na igrišču in v bolnišnici. Pa ne se ustrašit, nihče od prostovoljcev ni zbolel, temveč sta Kristina in Jana s pomočjo Karmen zagrizli v svoj (bodoči) poklic zdravnic in dve punci odpeljali na pregled.
Na poti nazaj iz bolnice smo pobrali še »sina« od Karmen. Fant brez staršev živi na ulici in pri sošolcih in ker ga že nekaj časa ni bilo v šolo, se je Karmen pozanimala, kje bi lahko bil ter ga našla pri sošolcu. Ko sta se vrnila k džipu, je vzkliknil, da mu je začelo srce hitreje biti, ker se bo prvič peljal s tolikimi belci na kupu!
V polnem internatu z nizkimi higienskimi standardi se hitro razširjajo razno razne nalezljive bolezni, infekcije, male živalce in še kaj. Če pa se vse perilo pere na roke v mrzli vodi ali pa v edinem pralnem stroju, ki dela samo do 40 stopinj, potem ni veliko pomoči.
Naši zdravnici sta odprli kar malo ambulanto, pred katero so se zdrenjale skoraj vse punce: ene zaradi resnih bolezni, druge pa kar tako, ker se jim pregled očitno zdi imeniten … Kakšno kričanje je bilo šele pri Karmen v frizerskem salonu, kjer je ropotajoča mašinca pela in ogolila vse glave, ki so se znašle v njeni bližini …
V vrtcu nič novega, izkušnje Eve in Mateje se nabirajo, Pavel asistira na igrišču od jutra do večera in uči zdaj podaje, zdaj mete, zdaj dribljanje …
Pestro in veselo je.









Komentarji

  1. Ali je Karmen mogoče pozabila vključiti strojček za striženje, pa zo revčki zato kričali? Če pa se bo lepo sprakticirala, bi se morda javil pri njej za eno res lepo frizuro.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci