Praznik sester HMP

5. avgust je praznik za sestre salezijanke. Slovesno smo zaceli ze zgodaj zjutraj v kapeli z posebno molitvijo. Zajtrk je bil najbolj slovesen do sedaj, saj nas je cakalo kar nekaj sladkarij, podobica Marije Pomocnice in slastni biskvitni kolac s. Maribel. No, tudi prostovoljci nismo ostali "dolzni" sestram in smo vceraj pozno zvecer na skrivaj pripravili darila (vecinoma potrebscine, ki smo jih prinesli s seboj) in jih nastavili v obednico. Izgledalo je nekako tako, kot da bi nosil MIklavz. Seveda smo se vsi razveselili, mi torte in sladkarij, sestre pa uporabnih stvari ...
Jutranja delavnica je potekala na plazi, kjer so otroci barvali skoljke. Mene sicer ni bilo zraven, ker sem med tem slikal kviz, ki ga je imela s. Aparecida z ucenci, a sta se Janja in Sasa v druzbi Nita in Sadija dobro znasli. Andrej pa se je odpravil na se zadnji ogled juznega dela Benguele.
Po delavnicah v razredih nas je pricakalo slovesno kosilo. Za namecek se je Andreju ustavila ura, tako da smo ze malo zaskrbljeni pogledovali skozi okna, ce se bo od kje prikazal. A je prisel na najboljsi del: na sladoled, ki smo ga zalivali z amarulo in avokadno-bananino kremo.
Popoldne smo se odpravili v Quatro de Abril, kjer smo izdelovali cofke. Malo se nam je mudilo, zato smo hiteli, da smo bili kar malo mokri. A otroci so bili pridni kot vedno, zato smo uspeli pravocasno koncati. Popoldne je bila namrec v centru slovesna masa v cast Mariji Pomocnici. Vodil jo je zupnik Santiago, somasevala sta tudi Andrej in Antonio, prisostvovalo pa je nekaj sto ucencev, ki so imeli prav tako praznik, saj ni bilo pouka. Santiago je v zanimivi pridigi o Kani galilejski predstavil Marijo kot zivljenjsko in skrbno mater, ki jo je posnemala tudi Marija Dominika Mazzarello, soustanoviteljica sester HMP. Modrost in dobrota sta glavni znacilnosti iz svatbe v Kani in sta jo imeli tako Jezusova mati kot Marija Dominika in jo danes ohranjajo sestre salezijanke.
Zvecer pa smo s sestrami zaigrali prav posebno igro Caminhada Benguelesse de voluntarios eslovenos 09, ki sta jo ze pred tedni izdelali Janja in Sasa ... seveda je cas hitro tekel, vsi pa smo cakali samo na to, da bomo lahko koga zbili. Igra je namrec podobna Cloveku ne jezi se za osem oseb.
Praznicen dan smo tako preziveli kot prava skupnost v salezijanskem duhu: v delu in molitvi ter v veselju in druzenju.

Komentarji

  1. Suhi igra mi je všeč... Drugače pa sem vesela, da se imate fino. Sicer pa se bomo kmalu zagledali.

    UŽIVAJTE še teh par dni!!!

    p.s. Ne pozabi kamere jo bom rabila :-) Posnetke pa lahko doli pozabiš :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa boste res kmalu spet doma. Bom kar pogrešala tole branje. Mi prav lepo popestri to nočno bedenje. Kaj ko bi nadaljeval s "poangolskimi" občutki in doživetji, ko se vrneš...
    Dobro se naužij angolskega zraka, da ga bo ostalo dovolj v tebi za naslednje leto.
    Pa prosim čestitaj s. Zvonki, v mojem imenu, za 25-letnico zaobljub. Smo se je spominjali na Bledu, ko smo praznovali skupaj z ostalimi jubilantkami.

    Ate logo!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci