Marija Pomocnica

24. v mesecu je po salezijanski tradiciji spomin Marije Pomocnice in v tukajsnjem centru je bil to danes skoraj slovesen praznik. Ze vceraj zvecer je s. Aparecida instruirala Andreja, kako bo dajal blagoslov Marije Pomocnice. Zjutraj smo slovesno obhajali sveto maso na cast Mariji Pomocnici, na koncu pa prejeli ta isti blagoslov in sicer vsak posebej, tako da smo bili vsi mokri, saj imajo sestre zelo pretocen aspergil ...
Praznik se je poznal tudi pri kosilu, saj je bila na meniju zelenjavna juha, tenstan krompir in zrezki, zeljna solata, na koncu pa cisto pravi strudl oz. jabolcni zavitek! Sasa in Janja sta se kljub pomanjkljivi recepturi lotili zahtevnega projekta in uspeh ni umanjkal. Pri kosilu so letele same pohvale z vseh strani in tudi najedli smo se.
Tudi na zacetku popoldanske izmene pouka je bilo nadvse slovesno, saj se je vseh 500 ucencev zbralo v dvorani, kjer je Andrej blagoslovil podobe Marije Pomocnice in vse ucence, nato pa so jih ucenci odnesli v razrede ter jih obesili nad table. Tako od danes don Boskova Marija varuje vsak razred posebej ...
Malo smo tudi delali. Dopoldne smo imeli delavnice na plazi. Najprej so otroci risali s vodenkami, kar v blizini morja res ni tezko, saj je vode dovolj, pa se pridni so bili v skupinah in se niso prav nic tepli za vodenke ... nato pa je sledilo namakanje v morju. A bilo je tako mrzlo, da sam nisem skocil v vodo, ceprav sem bolj take sorte. Tukajsnji otroci pa ocitno s tem nimajo tezav: popolnoma obleceni, delno obleceni ali pa cisto nic obleceni so kapljali v morje in lahko si predstavljate obmorski ziv zav. So dobri ribici in potapljaci: na plano so privlekli skoljke, jih odpirali in - slastno pojedli!

Popoldne smo se z Ano, Bebuso in Gumo podali se v Belo Visto Baixo k Saõ Joseju, kjer se je zbralo zmerno stevilo otrok in so barvali pobarvanke, tokrat z voscenkami, saj imamo ze cisto obzuljene prste od siljenja, pa smo lahko vmes malce pocivali ... In tako je dan minil zanimivo, pestro in gotovo z Bozjim blagoslovom. Marija Pomocnica pa tako ali tako nima veliko izbire, ce jo kar naprej cukamo za rokav, da nam ne bi pomagala ...
Menda nam bodo odklopili internet, ker mora drzava pac zasluziti, tako da se ne vznemirjajte, ce ne bo vec novosti iz Benguele ... sicer pa so pocitnice!
In nikar ne sprasujte, zakaj so polomljeni predali v Sasini in Janjini sobi. Noc ima svojo moc ...


Komentarji

  1. Uuu, ta dan pa je bil res salezijanski. Naj vas Marija Pomočnica varuje in vodi in pri Gospodu izprosi čimkrajši odklop interneta ;-).
    s. Mateja

    OdgovoriIzbriši
  2. Bog ne daj, da bi crknu internet. Suhi, kaj naj potem delam cele dneve v službi, če ne bom mogel brati tvojega dnevnika?

    OdgovoriIzbriši
  3. Huhu, tukaj pa se kar tre otrok. Lep pozdrav, tudi jaz z željo, da interneta NE odklopijo.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci