Kot bi okopavali krompir ...

... je bil komentar Sase, ko smo se vrnili domov iz Saõ Joseja, prasni do kolen. Sploh je bil danasnji dan tisti pravi: zjutraj delavnice za nesolajoce otroke z kar precej animatorji: Nitom, jambo, Vascom, Ano, Gumo (ja, tako se imenuje, kaj cem jaz tle...). Nato smo imeli delavnice v dveh prvih razredih in enem drugem. Kljub temu, da smo pripravili vse potrebno za dva razreda naenkrat, se je delavnica zavlekla in preden smo koncali v enem razredu, smo morali zaceti ze v drugih dveh. Na nesreco sta bili ucilnici najbolj narazen, kolikor sta lahko v centru, zato je bilo letanja gor in dol kar precej. A smo uspesno in na veliko zadovoljstvo ucencev in uciteljev izpeljali vse.
Popoldne smo se s s. Maribel podali v Belo Visto Baixo ali Saõ Jose. Seveda nismo bili sami: ze iz centra nas je spremljala gruca otrok, tako da so se nas mimoidoci kar bali, kaj za ena banda je to ... vecinoma smo bili Sinezi (Kitajci), a so jih otroci sami kar hitro popravili ... Pomagala sta nama tudi Ana in Guma, ki je celo naucil, kako se izgovori Janja in Sasa. Zacetki so bili bolj smesni, saj je bila Janja Njanja, Sasa pa Shasha (po trubarci, saj drugace tukaj ne morem zapisati ...). Nazaj grede je Guma imel mini tecaj portugalscine za Janjo in Saso, tako da bosta do konca tedna ze vse znali.

Nabralo se je prilicno malo otrok, nekaj cez sto, pa je bil vseeno na trenutke kar velik kaos, sploh, ko je bilo treba osiliti barvice ali prepogniti papir, iz katerega so naredili sapo. Ne tisto, ki pihlja, temvec eno zival, ki se tako imenuje v portugalscini ... Nazaj grede smo zavili se malo po naselju, ki se je ocitno izpopolnilo v gradnji his, saj bo kmalu postalo strnjeno naselje, tako kot vse zaledje Benguele.
Kljub napornemu dnevu pa sta Janja in Sasa zagrizli v cunje in vodo ter se sli perici. Bili sta tako zagnani, da sta oprala se moje cunje, za kar se jima javno zahvaljujem ... in priporocam! Priznam, da si nisem mislil, da bomo tako usklajena klapa. Imamo se prav lepo tukaj...
Petelina sta dobila jesti in piti in se imata prav lepo v senci sesitih majic ...

Komentarji

  1. Vidim, da uživate na polno!..vam malo zavidam;)...Saša in Janja,šloda, ka lane nesta šle doj, ka bi mi cote prale;););)..Uživajte!! Geronimo

    OdgovoriIzbriši
  2. Waaaaa-noro! Sm ugotovila,d a sm že kar mal v zaostanku z branjem, tko da sm zdele vse nadoknadla, se zravn mal narežala in spet začela razmišlat, da ko bom velka pa grem js tut! Upam, da prideš nazaj! (Pa ne se nalezt počasnosti, ker pol ne bomo nikooool nardil Prebliska :D)

    Uživaj (te)!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci