Novi teden

Zaceli smo drugi delovni teden. Tokrat ze vemo, kako to gre, le delavnice za otroke si je bilo treba se izmisliti. Pa je Roni domisli delanje ladjic iz papirja.

Pricakovali smo zeloooo veliko otrok, pa jih je bilo na sreco normalno stevilo. Tukaj ta teden po vseh moznih solah (misijonskih in drzavnih) pisejo kontrolke, zato otroci ostajajo doma in se ucijo.
Kot ze prejsnji teden smo sli na podruznico Santissimo, in izdelava ladijc se je zacela. Prvi gib papirja so vsi naredili dobro, tudi drugi, ustavilo se je pri tretjem ... koncali pa smo tako, da smo prostovoljci in s. Branca dokoncali ladijce za vseh malo manj kot 100 otrok. Tudi za tiste, ki so jih sami naredili, pa veselo razdrli, ker je imenitneje gledati, da ti nekdo drug dela ... grrrr!

Zivljenju smo se vecinoma privadili. Kristina in Lavra sta spet pripravili kosilo, tokrat bolj italijanske sorte (makaroni s tuno in zelenjavo), treba je prati, likati, pometati, pospravljati sobo.

Pri anglescini ucenci kar napredujejo, stevilke in barve ze veselo ponavaljajo, danes so bili na vrsti deli telesa. Sestre so ugotovile, da Lavra obvlada teorijo, Kristina pa to prakticno pokaze s petjem in gibi!
Zaceli smo piti sok. Res je kriza, ko zmanjka vode ...

Komentarji

  1. Bom dia

    z zanimanjem beremo,po dirki pred "manado" ste se umirjeno vrnili v vsakdanjik,kar vonjamo disave makaronov z tuno,vase "potopljene ladjice"
    Um bom dia para todos
    nona

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci