Volilni teden

Začel se je volilni teden. Ker pa volitve niso nič posebnega in se ne dogaja veliko (!), bom rajši obujal spomine na prejšnje dni.

Nekega dne sva se pri kosilu našla z Franciscom Alvesom iz Brazilije. To ne bi bilo nič posebnega, če v študijskih letih ne bi bil sošolec naših sobratov Košnika, Tisla in Osojnika ... in ker "gliha vkup štriha", se je spominjal ne kar nekaj na splošno, temveč marsikatere podrobnosti in posebnosti ... ja, prej ko slej pride vse na dan (pa ne bi o tem). Nemajhno krivdo pa pripisujem našemu mladinskemu delegatu, da je nazorno in podrobno razvajal Brazilca, ki očitno ljubi pivo! Zato se ni spomnil le dobre hmeljske kapljice, temveč tudi rogov in imena, pa 10 minutnega ohlajanja in drugih podrobnosti!

Torej Slovenija le ni tako nepoznana, kot sem mislil sprva ... aja, pa hvala vsem, da sem poleg italijanskih panetonov in čokoladnih zajcev okusil tudi potico, pirhe in cviček, otipal Družino, Salezijanca in Ministranta, razvil plakate za Oratorij in PGSI ... torej je tudi letošnja velika noč vsaj malo slovensko obarvana ...

Komentarji

  1. Resnico govorim, ne lažem.
    Mislil, sem da iščeš zaveznike, da bi te izbrali, pa glej smola...
    Prav sta oddala glas, čestitam!

    OdgovoriIzbriši
  2. Da iščem zaveznike, to je sicer res, a ne zato, da bi me izbrali, temveč da se salezijansko "bratstvo" povečuje in poglablja ... glsovi so človeška iznajdba, Božji duh pa veje, kakor hoče ... tudi, če se sam ne strinjam popolnoma ... a sprejemam.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci