Drugi dan volitev

Spet te volitve ... no, bom rajši spomnil, kako tajniki berejo naše priimke in imena. Kifuayi Gregorie iz Konga, Anchukandam Thomas iz Indije in Cejas Guillermo so tisti, ki nas kličejo k volitvam in nato razglašajo rezultate. Verjetno se vam ne sanja, kako bi prebrali njihova imena; tako kot tudi njim ne ... Vzemimo za primer hrvaškega delegata Peja Orkića, ki je postal Peho ali pa Pedžo. Še boljši je bil madridski delegat Garcia Miguel Angel, prebran v angleški različici! Najboljši pa inšpektor iz Buenos Airesa Garcia Fabian, ki so ga poklicali kar Grazie Fabian (Hvala Fabjan) in on je ob skrinjici avtomatsko odgovoril De nada (Ni za kaj)!

Danes smo izvolili delegata za vzgojno oblikovanje salezijancev ki je ostal Francesco Cereda in s tem razbil že magično anti-geslo tega zbora: Da mihi animas, Cereda tolle (Daj mi duše, Ceredo vzemi), na novo pa smo izvolili vrhovnega ekonoma, ki je postal salezijanec pomočnik Claudio Marangio. To je prvi salezijanec ne-duhovnik na tem mestu v vrhovnem svetu salezijanske družbe. Po vseh šivih pa škriplje SMP, družbeno obveščanje in misijoni ... ja, bo treba še prositi za razsvetljenje ...

Za konec pa še vic (po resničnem dogodku slovaškega inšpektorja Turanskyega!) o tem, kako policaji v Azerbajdžanu delajo teste o alkoholiziranosti. Iz žepa potegne robec, ga poda vozniku in zahteva, da le-ta vanj močno izdahne svoj zadah. Nato policaj robček vzame nazaj, ga globoko poduha in s tem ugotovi mogočo alkoholiziranost.

Komentarji

  1. Gledam in premišljujem, ali pije iz "Nirmberškega trahtarja": pamet ali izlitje Svetega Duha?

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo lepo, da skrbite še za humor na takšnih stvareh, le tako naprej v resnem in manj resnem delu. Bodite uspešni in veseli. Jaz :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tale tajnik trenutno dela doktorat na Gregoriani, sicer pa po afriško s trobljenjem naznanja, da imamo novega delegata ... niso (še) vsi (bodoči) doktorji tako resni, kot izgledajo!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci