Znova v šolskih klopeh

Živeti v družbi 20 sobratov vseh narodnosti in ver (!) ni tako enostavno, a vseeno lažje kot kje drugje. Še dobro, da ne znam preveč angleško, saj si z italijanščino nimam kaj dosti pomagati, razen na predavanjih, kamor nas vozi posebej za nas naročen avtobus.
Po slabi uri prave rimske vožje se znajdemo na sami papeški univerzi, ki bi jo nekateri radi imeli za bolj papeško od papeža, drugi pa bi jo najraje zaprli ... V družbi še 20, še bolj raznoraznih definicij ooseb smo začeli z zame najbolj strašljivim predmetom, saj so nas učili, da to študirajo le tisti, ki že tako nimajo vse pošlihtano. No, saj nisem mislil, da jaz imam, le še bolj bi lahko zakompliciral stvari. Pa ti pride ena luštna, mlada in pametna profesorica (pa še salezijanka sotrudnica je) in ti obrne svet na glavo, bolje, glavo na svet.
Prvič sem se torej poglabljal v psihologijo, ki ima spredaj dvojni +. Začeli in končali smo pri pozitivnih plateh, pa še tako osovraženo krščanstvo v teh krogih je dotična doktorica več kot pritaknila zraven. Sicer je pa sama zaključila, da moramo bolj kor vsebino podajati prostor (sheme, modele), da ga potem drugi napolnijo s svojimi idejami, dejanji. Naj pomagam s prvim korakom: H je homo-človek. Torej, znajdite se :)

Komentarji

  1. Če mene vprašaš, bi na vrh brušenega diamanta postavil črko N (Nič brez molitve)in tako dobil v smeri urinega kazalca besedo -"socialen".
    Brez molitve ne moreš biti odprt za Božjo milost in darove svetega Duha. Žarki, ki po Božji milosti s posredovanjem svetega Duha oblivajo Homusa, ki je v središču diamanta, ki ga je ta isti Homus izbrusil s svojo molitvijo in odprtostjo do Boga- so dvosmerni. Sprejeti darove in jih udejanjiti v življenju v skupnosti. Biti socialen, vrniti "duhovne kredite" z dejanji in si zaslužiti sobivanje z Njim.
    Me pa zelo zanima, kako bi izgledal diamant, če bi v središče poleg H (on), postavili še en H (ona)?

    OdgovoriIzbriši
  2. Z N-jem se strinjam, a ne v negativnem smislu. Sploh ta diagram sloni na človešem bogastvu in razvija tisto, kar je pozitivno. Mogoče N kot Neskončno. Tvoja razlaga pa lahko ostane enaka ...
    H je individuum kot je vsak človek samo tisti, ki je. Seveda pa se potem ti diamanti med seboj družijo in pilijo eden drugega. Imeli smo prezentacijo kup vrtečih se diamantov (kot koleščki pri stari dobri uri) in kaj hitro se je videlo, če niso uglašeni sami v sebi, potem tudi med seboj ne funkcionirajo ... taki smo pač ljudje. Hočeš nočeš smo soodvisni drug od drugega in tudi od tistega N-ja, če hočemo biti popolni ...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci