Dnevi, kot jih ni bilo ...

"Bodimo znamenje in nosilci Božje ljubezni mladim." S temi besedami je vrhovni predstojnik Pascual Chavez med sveto mašo v cerkvi sv. Frančiška Asiškega v Torinu odprl 26. vrhovni zbor. Prvi dnevi so namenjeni romanju 233 delegatov iz vsega sveta po krajih salezijanske svetosti.

"Zdi se mi spodbudno, da smo Vrhovni zbor začeli v zibelki naše karizme, v krajih, kjer je don Bosko uresničil pastoralno delo, ki si ga je pridobil v šoli duhovnega voditelja Jožefa Cafassa. Ni dvoma, da je stik s Cafassom v konviktu in z mladimi v cerkvi sv. Frančiška Asiškega odigral odločilno vlogo v don Boskovem poslanstvu. Simbolično se mi zdi," še poudarja Pascual Chavez, "da je bil izvir oratorija prav v srečanju z mladeničem v trenutku, ko je don Bosko obhajal sveto mašo."

Spomin na srečanje z mladim Jernejem Garellijem, prvim don Boskovim gonecem, je bila glavna nit govora Pascuala Chaveza, ki ga je strnil v tri točke: "Začeti v krajih, kjer se je rodila naša Družba, poživiti naše apostolsko poslanstvo s poudarkom na vzgoji, predvsem pa se oprijeti pravega poslanstva, to je predano vzgojno-pastoralno delo za reševanje mladih."

Prvi torinski dan smo obiskali cerkev sv. Frančiška Asiškega, kjer smo imeli sveto mašo, ki jo je vodil Pascual Chavez. Bratsko srečanje smo zvečer zaključili v valdoškem gledališču, kjer nam je gledališka skupina “L’Alfa e L’Omega de Joanne Bosco” iz Calusa predstavila musical "Andiamo ragazzi", kjer smo lahko v pesmi in plesu spoznali like in dejavnosti iz življenja sv. Janeza Boska.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci