Muško ili žensko?

Praznovanje ravnateljevega godu se po stari salezijanski tradiciji tukaj v Podgorici praznuje že četrti dan ... Včeraj je bil spet dan za pečeno meso, ki ga je tokrat pripravil Anton, potrošniki pa s(m)o bili domači in zaposleni v Centru.
Sicer pa je se je začel nov teden in nič kaj ne kaže, da bi prestopil prag salezijanskega dvorišča, saj je knjig res vedno več ... Se pa vsak dan ob 10.00 oglasim v centru na "pavzi", kjer se zberemo vsi, ki kaj mešamo tod okoli ... in tudi smeha ne manjka. Danes je Tina z največjim veseljem sporočila, da so doma dobili novorojene mucke. Mož Anton je ob Tininem navdušenem pripovedovanju kraja in časa dogodka kar zavijal z očmi, svoje pa je dodal Marjan, ki se je ponudil, da lahko ugotovi spol. Da je tega (ne)vešč, je potrdil s štorijo, ki se je zgodila z njegovim psom.
Ko je dobil pasjega mladička, ga je pital in "cortkal" ter razvajal na vse načine. Čez tri mesece pa ga je peljal na prvi pregled k pasjemu zdravniku, da ga je cepil in uredil vse potrebne papirje. Seveda se vse začne pri imenu. "Kako je psičku ime?" "Ugljoša." "Hm, res originalno ime!" Ko je veterinar torej pregledoval psa, se ni mogel načuditi ... "Kako, pravite, da mu je ime?" "Ugljoša." "Res posebno ime ..."
A na koncu le ni mogel, da ne bi vprašal Marjana: "Kako to, da ste se tej prikupni psički odločili dati moško ime?" "Aaaaa ....?" In tako ima Marjan še danes problem, kako naj kliče svojega psička, ki je postal psička ... Ugljoša ali ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci