Prva sobota

Popolnoma utirjeni v tukajšnje življenje, brez kakršnih koli bolezenskih znakov (kar dokazujejo že na pol prazne steklenice zdravilne pijače : ), je za nas in za dekleta iz internata napočila težko pričakovana sobota, ko se ni treba učiti ne njim ne nam …
Kristina in Jana sta se z vso strokovnostjo spopadli s prinešenimi zdravili, opravili pa sta tudi prvo afriško »prakso« Pregledali sta nekaj deklet s kožnimi boleznimi, jih sčistili in predpisali mazila. Po pripovedovanju o krastah in gnojnih ranah smo pri kosilu komaj požirali …
Pavel se je kot pravi črnogorski športnik odpravil s štirimi žogami na igrišče in tam ostal praktično cel dan. Pravi salezijanski duh, ni kaj!
Mateja, Maja in Eva pa so v delavnici pomagale »izšivati« razne vzorčke in risbe na kartonih. Kdor pozna obnašanje deklet iz lanskega leta, ne more verjeti. Zgodil se je čudež! Brez kričanja, brez prerivanja, pretepanja, kradenja, zbadanja, rivalstva in še bi lahko našteval. Tako mirno in zagnano so izdelovale svoje šivane voščilnice, da smo zamudili kosilo.
Popoldne in zvečer pa ne vprašajte … tale Afrika : )
Aja, da ne pozabim. Prav lepe pozdrave za vse lanske prostovoljce od vseh tukaj.












Komentarji

  1. Hvala za pozdrave...ful kul se imate vidim...pa Rozko sem našla na eni sliki in Marijo pa en kup ostalih....que bueno :) Pozdravite vse tm :)
    Janja

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci