Salezijanski Čile po potresu



Spodobi se in pravično je, da vsaj tukaj podam kakšno novico iz salezijanskega Čila, ker so uradni slovenski salezijanski mediji bolj mrtvi kot živi …
Hvala Bogu v tokratnem potresu ni žrtev med salezijanci, so pa porušene številne ustanove, predvsem cerkvi Marije Pomočnice v mestih Linares in Talca. V Talci je porušen salezijanski vzgojni center.
Epicenter potresa je bil v pokrajini Bio Bio z močjo 8,8 stopnje in najbolj prizadel mesto Concepción, ki je sedež škofije, ki jo vodi salezijanec Ricardo Ezzati in kjer je tudi salezijanski zavod. Utrpel je velike poškodbe. Potres je prizadel tudi salezijansko ustanovo v Valparaísu.
Vrhovni predstojnik je že izrazil svojo solidarnost s čilensko inšpektorijo in tamkajšnjo salezijansko družino. »Čeprav smo na ravni Družbe trenutno usmerjeni v pomoč Haitiju, zaupamo v pomoč Božje Previdnosti.« V čilenski inšpektoriji še zbirajo podatke o stanju po skupnostih in o članih salezijanske družine, ki so izgubili stanovanje in premoženje, da bodo v kratkem uredili sistem pomoči.
Povzeto po ANS

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci