Prijatelji

Se en umirjen dan. Skoraj dolgocasen, saj smo le posedali, se pogovarjali, malo pripravljali ... Starim prijateljem Jambi, Kamilu in Nitu so se pridruzili novi. Ceprav so sestre napovedovale sestanek z nami, se je le ta zgodil sele zvecer.

Razlog je bil nov dzip, dva motorja in deset koles, ki jih je s. Maribel pripeljala - takorekoc iz neba. Razlog: volitve jeseni! Zato je oblast zelo velikodusna in podarja tudi cerkevnim ustanovam taksna in drugacna darila. V podporo za delo z otroci, angolska vlada, pise na promocijskih nalepkah ... Kolesa so kitajska ... A podarjenemu konju se ne gleda v zobe!

Zvecer se je dogajalo marsikaj. Najprej vecerne molitve z najmlajsimi. V novi, nedokoncani kapeli. Malo vecji ze sami vodijo rozni venec, mirijo in koga posljejo ven ... Nato sestanek s sestrami. Ogledali smo si predstavitev 26. vrhovnega zbora salezijancev. Za to sem kriv sam, sestre pa so se le zabavale ob podobah rimskega zivljenja ... Nato smo se hitro zmenili, kaj in kako bomo delali. Brez kompliciranja, kar bo pa bo. Po vecerji pa je sledil se tretji del: ogled festivala zivljenja, ki so ga sestre posnele v Bengueli, a kamere niso znale priklopiti na TV ... Seveda smo si posnetke ogledali z velikim veseljem in se sprasevali, ce bo se kaj takega, da bi videli v zivo. Ja, afriska Cerkev ima drugacna merila za inkulturacijo in medkulturni dialog. Ste ze kdaj videli skofa pri hip-hopu?

Komentarji

  1. Živio mali, spet jaz!To bi blo pa prav zanimivo videt škofa pri hip hopu.
    No mali, lepo se mej, čuvaj na džipa, pa Nelitoja Tchambandango pozdrav!

    LP iz GG!
    Pa mama ti pošilja pozdrave!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci