Pred predzadnji dan

Na skupnem zasedanju smo izglasovali vse predloge pravne komisije (volitve pokrajinskih svetovalcev, odnosi med skupnostjo in ustanovo, krajevni ekonom). Nato smo v komisijah obravanavali uvod v dokument (v naši ga nismo prav nič) in o redovni disciplini (v naši smo temu posvetili ves čas).

Nato smo po pokrajinah razpravljali o konkretizaciji smeric. V prvem "polčasu" smo se vsi vrteli nekje v oblakih, v drugem pa smo vendarle prišli na realna tla in predlagali pra bolj konkretnih stvari. Nato so imeli inšpektorji še poseben sestanek s pokrajinskim svetovalcem ...

Popoldne je redakcijska komisija predstavila dokončno besedilo dokumenta. Giannantonio Bonato je v svoji zahvali omenjal veliko število dopolnil posameznikov in skupin, kakšno čokolado in pivo, pa še "droga" se je našla vmes in druge substance, da so uspeli zaključiti delo ... seveda ta uvod ni prišel v zapisnik. Pri glasovanju sem bil danes bolj priden!

Ker se bliža čas odhoda, sem začel pakirati ... nabral se je zajeten kupček knjig, počasi se začenjamo poslavljati. Zvečer se je zgodil tudi koncert pevskega zbora iz Navarres (ne vem, če je prav) iz Francije, kjer imajo salezijanci mladinski internat za problematično mladino. Glasba pa kljub temu uspeva ... seveda ni manjkalo niti "hitra" pizza za slovo od Špancev in Kolumbijcev.

Komentarji

  1. Torej, srečno pot in nasvidelje med nami! Nadaljuj s svojimi prijetnimi uvidi tudi v Sloveniji. Vsak dan sem si me spodbujal, da preberem kaj izza kolisja.
    Kaj boljšega (niti slabšega) nismo imeli priložnost spoznati za nas, ki nismo italjansko govoreči. Ja!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci