CG 26. Kaj je to ?(2)

Po Konstitucijah Družbe sv. Frančiška Saleškega ali don Boskovih salezijancev (po domače salezijanska ustava) je vrhovni zbor poglavitno znamenje edinosti Družbe v njeni različnosti, to pomeni, da salezijanci skupno premišljajo, da bi ohranili zvestobo evangeliju in don Boskovi karizmi ter čut za potrebe časa in kraja.

Vrhovni zbor se zgodi vsakih 6 let in ga redno skliče vrhovni predstojnik salezijanske družbe. Tako si salezijanci s klicanjem Svetega Duha prizadevajo , da bi v določenem trenutku zgodovine spoznali Božjo voljo in tako bolje služili v Cerkvi.

Vrhovni zbor ina v Družbi najvišjo oblast, določa zakone za vso Družbo, razpravlja o pomembnih zadevah, izvoli vrhovnega predstojnika in člane vrhovnega sveta.

Sedanji vrhovni predstojnik Pascual Chavez Villanueva, 9. don Boskov naslednik, je izbral temo za 26. vrhovni zbor: Da mihi animas, caetera tolle - Daj mi duše, drugo vzemi. To geslo si je izbral don Bosko za svoje pastoralno delovanje in kasneje za vso salezijansko družbo. Vključuje don Boskov duhovni in pastoralni program, ki vključuje tudi salezijansko karizmo in apostolsko gorečnost.

Da ne bi kdo mislil, da gre za "prekupčevanje" duš. Daj mi duše, drugo vzemi. Mogoče bi kdo tako razumel. Če pa napišem Skrbim samo za duše, vse drugo me ne zanima, bo potem kdo celo prav razumel? To temo je vrhovni predstojnik izbral zato, da bi se salezijanci zopet z vso vnemo lotili naše prvotne naloge.

Torej me čaka kar "zanimivo" delo ...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci