Ustanovitelj Cerkve

Čas v Črni Gori se mi nezadržno izteka, kar se pozna po nekaterih žolčnih klicih, kdaj se vrnem domov ...
A kaj hitro pozabim na to ob neverjetnih dogodkih, ki jih zna najlepše podoživeti tukajšnji tajnik Marjan, saj raznorazne dogodke kar stresa iz rokava.
Eden takšnih se je zgodil, ko je šel tukajšnji Don Boskov center prijavit na davčni urad. Seveda so v takih institucijah zvedavi in natančni, zato je priznal, da je ustanovitelj Centra Katoliška cerkev. A to ni še nič. Sledila je zahteva davčne uradnice, da se mora na uradu zglasiti ustanovitelj Cerkve! Ob taki zahtevi bi se vsak zmedel in Marjan je le nekako ugotovil, da bi to lahko bil papež. Uradnica je papeža očitno poznala, saj ji je bilo jasno, da se on res ne bo zglasil na uradu, a je povprašala, če ima kakšnega namestnika, ki bi lahko prišel ...
Ob vsem smehu, ki ga ni bilo konca, smo se spomnili, da Marjan premalo pozna katekizem, saj je ustanovitelj Cerkve Jezus. Seveda smo sestavili celo zgodbo ob predpostavljanju, da bi Marjan uradnici omenil Njega. Kaj bi šele bilo, če bi omenil tudi, da je že odšel v nebesa in bi ga bilo težko pripeljati nazaj ... ko smo ravno odpraznovali Jezusov vnebohod.
Da pa se tukaj dogaja tudi kaj resnega, poskrbi za to domači salezijanec don Nosh, med drugim tudi profesor psihologije v Skadru, ki je imel včeraj zvečer zanimivo predavanje o odpuščanju v družini. Ker je bilo veliko slušateljev tudi neporočenih, je kar sproti zakonske težave in probleme prestavljal v redovniške in drugače oblikovane skupnosti in jih analiziral z raznimi ugotovitvami psihologije. Zaključek je bil ta, da je tudi prepir v zakonu ali v kakšni redovni družbi lahko koristen in celo gradi skupnost, seveda, če ga jemljemo pozitivno in znamo prositi odpuščanja in oprostiti.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci