Priprave na poroko

On je bil vzgojen v klasični "krščanski" družini. Ona je bila krščena in nič več. Odločila sta se za poroko. Cerkveno poroko. Ona ne veruje in ni niti pod razno pripravljenja spreminjati svojih stališč. On ji sledi. A ker je bila krščena, cerkvena poroka z nevernim ni možna, torej se bosta cerkveno poročila oba. Njo moti, da bo podpisala dokument, da ne nasprotuje kasnejši parterjevi vzgoji otrok v krščanskem duhu. Tega ona ne bo dovolila. Krst mogoče še, drugače pa nikakor ... A cerkvena poroka bo. Baje zaradi njegovih staršev.
Zakaj, hudiča, bi se potem cerkveno poročala in zakaj naj bi bil svojemu prijatelju (cerkvena) priča? Pozna kdo kakšen pameten odgovor?

P.S. V trenutku mojega pisanja je priletel sms z obvestilom, da je dobil drugo pričo. A vprašanje, zakaj se taki ljudje cerkveno poročajo, ostaja ...

Komentarji

  1. Enako vprašanje ostaja tudi meni!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Suhi, splačala se je tvoja pot na Primorsko! Čestitke!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Suhi, ogovor si deloma podal sam: zaradi želje svojih staršev.
    "Verni" starši silijo svoje otroke v cerkvene poroke z mislijo, da bo takšna poroka bolj držala. So bolj pomirjeni, saj se v SLO že vsak 4. par loči. Kar pa Bog združi...
    Gre pa verjetno tudi za sociološki vidik. "Verni" starši se bojijo, kaj bo rekla okolica, če se "tamladadva" poročita samo civilno. Ja kako pa ste jih vzgajali?
    Je pa tudi malo psihologije vmes: cerkveni obred je lepši, duhovno poglobljen, bolj odmeven, pa tudi več radovednežev pride v cerkev. Joj, kako sta lepa, mlada in kako lepo sta oblečena!
    Mogoče je pa bilo tiho upanje "vernega" zakonca, da bo neverni partner v cerkvenem obredu občutil božji dotik.

    OdgovoriIzbriši
  4. Se strinjam. V "mojem" primeru je sicer prišlo do preobrata, saj cerkvene poroke ne bo. Upam, da je bil to tudi Božji dotik.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci