Pes ni imel stekline

Iz don Boskovega cvetnika
Junija ali julija leta 1887 je pes ugriznil nekega fanta v Callianu Monferrato. Starši, ki so se bali, da je pes stekel, so otroka peljali k njegovemu stricu v Torino, da bi se zdravil proti steklini. Ko je zdravnik pregledal otroka, je najprej naročil, da je potrebno preveriti, če je pes res imel steklino; toda psa ni bilo mogoče izslediti.

Otroka so odpeljali k don Bosku. Ko je izvedel, kaj se je zgodilo, je svetnik dejal: »Začnite z devetdnevnico; otrok naj opravi spoved in prejme sveto obhajilo v cerkvi Marije Pomočnice. Zdravniki naj počakajo z zdravljenjem; pes se bo vrnil.«

In res, v trenutku, ko je izgovarjal te besede, se je pes vrnil in odkrili so, da nima stekline. Presenečeni zdravnik v Callianu je močno razširil novico, da se je o njej govorilo še nekaj let.

(prim. Memorie Biografiche, XVII, 363)

Komentarji

  1. Hvala ti Suhi, da si nas začel opozarjati na vero in zvestobo Bogu in don Bosku.

    OdgovoriIzbriši
  2. No ja, ne vem če bi bilo tole ravno opozarjanje, mogoče bolj spominjanje. Vrhovni predstojnik je sicer na zboru večkrat ponovil, da ne smemo zapadati nostalgiji ... pa upam, da ne bo tako izpadlo ... živeti v našem času iz korenin pri don Bosku.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci