On je!

Iz don Boskovega cvetnika
Leta 1850 je oče savojske družine v Torinu, ki je prestopil k protestantom zaradi denarja, saj smo mu za odpadništvo plačali, silil k prestopu tudi ženo in sina. Toda žena je ostala zvesta in v tem vzgajala tudi otroka.

Neko noč je ta otrok sanjal, da so ga vlekli v protestantsko cerkev. Ko se je upiral vlečenju, se je pojavil duhovnik, ga rešil in odpeljal s seboj. Zjutraj je sanje pripovedoval mami, ki si je na vse načine prizadevala, da bi ga nastanila v kakšnem zavodu.

Nekdo ji je svetoval, naj poskusi v don Boskovem Oratoriju v Valdoccu. Nekega nedeljskega jutra se je odpravila tja. Ko je izvedela, da se začenja sveta maša, je vstopila v cerkev.

Kmalu zatem je pristopil don Bosko in začel s svetim bogoslužjem. Ko ga je otrok zagledal, je začel kričati: »On je, to je on!« Ker se mali ni in ni nehal dreti in ga je mati jokajoč zaman mirila, ju je nekdo pospremil v zakristijo.

Ko je don Bosko po končani maši prišel v zakristijo in odložil sveta oblačila, je otrok pritekel k njemu in ga z dvignjenimi rokami prosil: »Oče moj, rešite me!«

Don Bosko je malega savojca sprejel in ta je več let ostal v Oratoriju.

(Prim. Memorie Biografiche, IV, 46 in XVII, 71)

Komentarji

  1. Imam občutek, da se zgodba ponavlja, tudi dandanes. "Plačujejo" nam sanje, da bomo res srečni, če bomo imeli čimveč želja in potreb po obisku trgovin in če bomo domov prinašali polne vrečke "dobrot". Tako nas že iz cerkve po maši sili misel v trgovino, češ nekaj moram kupiti... Odvračajo nas od Boga v lagodno življenje brez trpljenja, v oratorije sreče modernega življenja. Bodimo zadovoljni sami s sabo, morda malo zadovoljni s svojim partnerjem, še manj z otroci. V nas ubijajo hrepenenje po Jezusu in Božji ljubezni, s tem pa tudi hrepenenje po bližnjem. Toda ne! Saj poznamo zdravilo, ki ima same pozitivne stranske učinke, dobiš ga zastonj- brez recepta, konzumiraš pa ga lahko kjerkoli in kadarkoli- po možnosti čim več, brez rizika toksinacije in zasvojenosti. To zdravilo se imenuje molitev, tvoj zdravnik pa celo trka na vrata tvojega srca in te prosi, če lahko vstopi. Na voljo pa so še vsi njegovi asistenti, tudi Don Bosko...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci