Pomembne stvari

Sin: Očka, te lahko nekaj vprašam?
Oče: Seveda, kaj je?
Sin: Očka, koliko zaslužiš na uro?
Oče: To ni tvoj problem. Zakaj sprašuješ?
Sin: Samo vedel bi rad. Torej, koliko zaslužiš na uro?
Oče: Če že hočeš vedeti … kake 4 evre.
Sin: Aha … Očka, mi lahko posodiš 2 evra?
Oče se razjezi: Če bi si rad s tem kupil kakšno neumno igračo ali kako drugo brezzvezno stvar, se takoj spravi v posteljo! Trudim se, da bi nas vse preživel, ti pa misliš le na svoje kaprice!
Sin je odšel v sobo in zaprl vrata.
Oče je sedel in se še vedno jezil zaradi sinovega vprašanja. Le kako mu pride na pamet kaj takega? Čez čas se je pomiril in pomislil, da mogoče res kaj potrebuje in je zato prosil za 2 evra. Zelo redko je prosil za denar. Zato se je odpravil v sinovo sobo.
Oče: Sin, že spiš?
Sin: Ne, očka.
Oče: Mogoče sem preveč vzrojil. Naporen dan je za mano in sem se znesel nad teboj. Izvoli 2 evra, za katera si prosil.
Sin je nasmejano dejal: Hvala, očka!
Z roko je segel po prašička na nočni omarici in začel šteti kovance. Oče je opazil, da ima več, kot mu je dal in se je ponovno namrdil. Fant je počasi preštel kovance in pogledal očeta.
Oče: Zakaj rabiš 2 evra, če pa imaš že več, kot si prosil?
Sin: Nisem imel dovolj, toda zdaj imam … Očka, zdaj imam več kot 4 evre. Lahko kupim 1 uro tvojega časa? Prosim te, pridi jutri eno uro prej domov, da bomo vsi skupaj na večerji!
Očeta je ganilo. Objel je sina in ga prosil, naj mu odpusti.
V poduk vsem, ki se v življenju naprezamo za delom. Ne dovolimo, da gre čas mimo nas, ne da bi ga preživeli z ljudmi, ki so zares pomembni in ki jih imamo radi. Podarite 2 evra svojega časa tistemu, ki ga imate radi! Ko ne bomo več delali, bodo naše delovno mesto brez težav ali ukinili ali našli novega delavca. Družina in prijatelji, ki ostajajo, pa bodo čutili, da nekoga ni več …

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci