Benguela : Cacuaco 08 : 09

Naj takoj povem, da to ni rezulrat namiznega nogometa med ekipama prostovoljcev, ki se z veseljem spominjamo Angole, temveč letošnje srečanje iz letnikov 2008 in 2009, ki smo bili v Angoli.
Kar nekako tradicionalno je postalo, da se dobimo enkrat letno in tokrat smo se odpravili v lepe prleške kraje. Če nas je lani vodil natančen dnevni red in urnik, ki smo se ga držali, pa je bilo letos v znamenju pravega disciplinskega razsula. Marijanišče nam je ponudilo hrano in nekaj kapljic tekočine; mlin na Muri nas je zvabil na sonce, prav tako njegov strogi stric, ki ni bil nič kaj vesel vdora v nedrja mlinskga kraljestva; Jeruzalem pa je bil culmen našega "verskega srečanja", kot so ta dan okarakterizirali v neki odvetniški pisarni ...
S spomini na čas Angole, ki v vsakdanu na žalost bledijo, se ob takih srečanjih poživijo in odenejo v pisane barve njihovih tržnic in nekajurnih maš ...
Če je postni čas čas uresničevanja dobrih sklepov, pa so se ob tokratnem srečanju dobri sklepi le malo odgrnili, za njihovo uresničenje pa bo treba še veliko truda in volje ... a ko gre za Afriko, ki je sicer daleč in drugačna, za marsiketerega od nas ne bo pretežko :)
Rezultat med (z)mešanima ekipama Benguele in Cacuaca pa se je ustavil pri 20 : 17!


Komentarji

  1. Bilo je lepo..., Marko, hvala za vse.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja res je bilo lepo in spet angolce videt na kupu ;). Hvala za vse in upam, da se spet kmalu vidimo in nasmejimo. Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci