Eden proti vsem

Iz don Boskovega cvetnika
Nekoč je Sivec pomagal don Bosku pred napadi ne le enega ali dveh, temveč veliko več napadalcev

Don Bosko se je pozno zvečer vračal domov po bulvarju od trga Porta Palazzo (danes Trg republike) do tako imenovanega Rondoja proti Valdoccu. Prehodil je nekaj več kot polovico poti, ko je začutil, da ga nekdo zasleduje. Ko se je obrnil, je zagledal nekoga teči z velikim kolom v roki, zato je tudi sam planil v beg, da bi čim prej prišel v Oratorij.

Skoraj je prišel na cilj, ko se je pojavilo veliko oseb, ki so ga hotele obkoliti. Zavedel se je nevarnosti in se hotel najprej znebiti tega, ki mu je sledil. Ta ga je že dohitel in ko je hotel zamahniti, da bi ga udaril, se je don Bosko nenadoma ustavil in se obrnil. S komolcem je spretno in močno sunil v napadalčev trebuh, tako da se je sesedel po dolgem na tla.

Čeprav se je rešil tega, se je znašel pred skupino ljudi s koli v rokah, da bi ga pokončali. V tistem trenutku se je ob don Bosku pojavil Sivec, ki se je z divjim laježem zaganjal v napadalce, tako da so ti prosili don Boska, naj ga umiri in zadrži. Drug za drugim so se razkropili v noč in pustili duhovnika samega.

Pes je don Boska spremljal vse do vrat Oratorija.

(Prim. Memorie Biografiche, IV, 105)

Komentarji

  1. Suhi, razmišljaš kaj o tem, da bi si tudi ti nabavil kakšnega psa...

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne, ravno se "spogledujem" s konjem!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dobra laž

Ulcinjske soline in plamenci